Polsstok

Een eeuwenoude traditie, polsstok springen.

 

Polsstok springen over een slootje van weiland naar weiland is voor de jeugd een prachtige buiten belevenis. Natuurlijk kan men niet overal vrij in de weilanden gaan polsstok springen, meestal wordt dit dan ook dicht bij huis of bij een naast gelegen sloot bij het dorp of de stad beoefend.

Polsstok springen wordt voor feestjes en georganiseerde zeskampen, bv. tijdens dorpsfeesten als een hilarisch onderdeel in het parkoers verwerkt.

Het is de bedoeling dat je een aanloop neemt en dan de stok zo hoog mogelijk beetpakt om vervolgens met een grote zwaai over de sloot te springen. Natuurlijk gaat dit bij niet geoefende mensen en kinderen vaak niet zoals verwacht en het lijkt dan ook gemakkelijker dan het is. Een plons in de sloot of waterbak behoort tot de gewenste pret bij een feestje of zeskamp.

Voor een goede polsstok bent u bij ons op het juiste adres.

Wij verkopen polsstokken in drie verschillende maten.

3, 3.5 en 4.25 mtr lang

De polsstokken zijn voorzien van een polsblok + spie, deze zorgt ervoor dat de pols bij het vastzetten in de sloot niet verder in de blubber zakt dan noodzakelijk.

Polsblokken + spie zijn ook los verkrijgbaar.

Voor het netjes wegzetten van uw pols zijn er ophanghaken, deze kunt u aan de muur bevestigen. Uw pols hangt horizontaal en neemt weinig ruimte in.