Houten polsstok

Zoekt u een traditionele houten polsstok voor hobby of voor professioneel gebruik dan bent u bij ons op het juiste adres.

Van oudsher wordt de houten polsstok gebruikt voor het slootje springen. Dit is voor de jeugd een prachtige belevenis. Vaak kan men bij bepaalde organisaties in groepsverband polsstok verspringen maar ook thuis bij een sloot of slootje is dit met de juiste polsstok een leuke bezigheid.

Voor de jeugd hebben wij de junior polsstok van 3 meter. De polsstokken worden allemaal met klos of ook wel polsstokblok geleverd. Deze klos is vooraf door ons gemonteerd.

Voor de volwassenen wordt de polsstok vaak gebruikt om zich sneller te verplaatsen van het ene perceel land naar het andere. Vooral tijdens de nazorg van eieren zoeken is dit een snelle manier om een sloot te passeren , zo worden de vogels tijdens het broedseizoen amper gestoord.

De polsstokken van 3.5 meter en 4.25 meter zijn ook voorzien van een polsblok.

Een polsblok is noodzakelijk om de pols stevigheid te geven op de bodem van de sloot. De klos/polsblok zorgt ervoor dat de pols niet dieper wegzakt in de bagger van de sloot.